Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac ll au depistat 38 de cetăţeni din Siria, Irak și Iran care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un automarfar.

În data de 25.12.2023, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, în cooperare cu colegii din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș, au desfășurat o acțiune specifică pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale.

Astfel, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară, un cetățean turc, aflat la volanul unui automarfar înmatriculat în Turcia. Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, textile pentru o societate comercială din Slovacia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul destinat transportului de marfă, printre bunurile transportate, 38 de cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Siria, Irak și Iran, majoritatea solicitanți de azil în România.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șofer și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși în mijlocul de transport, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.