Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac II și Salonta au depistat 68 de cetăţeni din Bangladesh, Nepal, Pakistan, Sri Lanka și India care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunși în patru mijloace de transport.

În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, doi cetățeni români, aflați la volanul unui automarfar și unei autoutilitare, ambele înmatriculate în România. Șoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, țevi metalice și instalații sanitare pentru societăți comerciale din Olanda și Franța.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al mijloacelor de transport. Astfel, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, în total, 50 de cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, colegii noștri au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh și Nepal, intrați legal în România în baza documentelor personale.

*În alt caz înregistrat tot la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, la controlul de frontieră de pe sensul de ieșire din țară s-a prezentat un cetățean român, conducând un autoturism înmatriculat în România. În urma controlului, au fost descoperite, pe bancheta din spate, respectiv în portbagajul autoturismului, cinci persoane. După conducerea acestora la sediul sectorului și efectuarea verificărilor, s-a stabilit că sunt cetățeni din Sri Lanka, intrați legal în România.

*De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Salonta, colegii noștri au efectuat controlul amănunțit asupra unei autoutilitare înmatriculată în România, condusă de un cetățean german. În urma verificării, au fost descoperiți, într-un locaș special amenajat în compartimentul destinat mărfurilor, treisprezece cetățeni străini. La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetățeni din Bangladesh, Pakistan și India, ce au intrat în România în baza documentelor personale.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de trafic de migranţi pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii străini, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.