Bolt, principala platformă europeană de transport la cerere, lansează serviciile de închiriere a trotinetelor electrice în Arad, al cincilea oraș după București, Constanța, Cluj-Napoca și Galați, în urma unui proiect pilot încheiat cu succes. Până astăzi, compania era prezentă aici doar cu serviciile de transport la cerere.

În perioada 29 mai – 6 iunie, Primăria Municipiului Arad și compania estoniană au derulat un proiect pilot, în care Bolt a pus la dispoziția arădenilor 40 de trotinete electrice, pe o suprafață activă limitată. O dată cu lansarea oficială, Bolt și-a extins operațiunile în tot orașul.

Călin Leuștean, Manager Micromobilitate Bolt România, a declarat: „Arad a fost de mult timp în planurile noastre de extindere a serviciilor de micromobilitate, fiind un oraș dinamic, cu o importanță strategică. Pentru că ne-am dorit să le arătăm arădenilor ce înseamnă o alternativă ecologică de transport individual, le-am pus la dispoziție, cu ajutorul Primăriei, un parc de vehicule fiabile, ușor de utilizat, adaptate condițiilor și restricțiilor curente, în cele mai importante zone din oraș. Proiectul a fost un real succes și am reușit, astfel, să obținem undă verde pentru a lansa aceste servicii în tot orașul.

Trotinetele se adresează unui public larg, însă utilizatorii trebuie să respecte măsurile de siguranță, regulile de folosire și cele de parcare. Toate acestea sunt clar inserate chiar în aplicația noastră, pentru a ne asigura că trotinetele sunt folosite așa cum trebuie.”

Utilizatorii, care au deja instalată aplicația Bolt pentru serviciile de ride-hailing, vor vedea o pictogramă – trotinetă în aplicație. Atingerea pictogramei îi va duce în interfața de închiriere a trotinetelor. Persoanele care nu au încă aplicația Bolt instalată, o pot descărca de pe Google Play sau Apple Store. Trotineta poate fi deblocată prin scanarea codului QR, iar la prima utilizare, aplicația va arăta instrucțiunile de folosire a acesteia și cum să fie parcată în siguranță la final.

Deblocarea trotinetelor Bolt este gratuită, iar prețul curselor este de la 0,6 lei pe minut. Rezervarea și pauza sunt tarifate cu 0,5 lei/minut. Utilizatorii pot rezerva o trotinetă pentru maximum 10 minute. Bolt recomandă utilizatorilor să acceseze ”Modul începător” atunci când folosesc o trotinetă electrică pentru prima dată și să parcurgă setul de recomandări și măsuri de siguranță din aplicație. În plus, ei trebuie să se asigure că țin cont de limita de vârstă minimă necesară (16 ani) pentru utilizarea trotinetelor electrice, că dezinfectează mânerele acestora înainte de utilizare și că poartă cască de protecție. De asemenea, accesul a doi sau mai mulți utilizatori pe o trotinetă este interzis. La finalul cursei, utilizatorii trebuie să parcheze trotineta într-un loc sigur, în afara carosabilului, sau lângă un loc dedicat parcării pentru biciclete, în zonele marcate pe hartă, în aplicație.

Trotinetele sunt foarte ușor de folosit, rapide și ecologice. Pot atinge o viteză maximă de 25 km / h și pot merge până la 40 km cu un ciclu de încărcare, însă autonomia reală depinde de utilizare.

Trotinetele electrice contribuie la Green Plan al Bolt, angajamentul companiei pe termen lung de a reduce amprenta ecologică, prin adăugarea de vehicule electrice pe platformă. Trotinetele electrice Bolt sunt disponibile în prezent pentru utilizatorii din Belgia, Cehia, Germania, Estonia, Franța, Croația, Lituania, Letonia, Malta, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Rusia, Suedia, Slovacia și Ucraina.

Despre Bolt
Bolt este cea mai mare platformă europeană de mobilitate, care are drept scop să facă mobilitatea urbană mai accesibilă, convenabilă și responsabilă. Bolt are peste 50 de milioane de utilizatori înregistrați în peste 40 de țări din Europa și Africa. Serviciile sale variază de la ride-hailing, la micromobilitate cu trotinete și biciclete electrice, până la livrarea de alimente și pachete. Toate cursele Bolt din Europa sunt 100% neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon, ca parte a Planului Verde al Bolt, un angajament pe termen lung de reducere a amprentei ecologice a companiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.