Administrația Națională de Meteorologie prognozează, pentru perioada următoare, temperaturi ridicate, caniculă și disconfort termic ridicat.

Astăzi, este în vigoare un COD GALBEN pentru Banat, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, precum și în sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei, unde se vor înregistra temperaturi ridicate, cu maxime între 32 și 35 de grade și local va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) atingând și depășind ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime în timpul nopții, se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

Mâine, 19 iunie, vor fi în vigoare 2 CODURI:
🟨 COD GALBEN – Valul de căldură se va extinde în toată țara, iar temperaturile maxime se vor situa între 32 și 35 de grade și local va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură umezeală (ITU) atingând și depășind ușor pragul critic de 80 de unități. Local, noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.
🟧 COD PORTOCALIU – Valul de căldură se va intensifica în Banat, Oltenia, jumătatea de vest a Munteniei, precum și în sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei, unde se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, cu maxime între 33 și 37 de grade. Va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade

  • Stați la umbră și evitați expunerea prelungită la soare!
  • Consumați suficientă apă pentru a vă hidrata corespunzător! Evitați consumul băuturilor alcoolice!
  • Purtați pălării de soare și haine lejere de culori deschise!
  • Consumați fructe și legume proaspete!
  • NU aprindeți focul în zone cu vegetație uscată sau împădurite pentru a preveni incendiile!
  • Resturile de țigară pot genera incendii. NU le aruncați la întâmplare!

Consultați site-ul oficial al Administrației Naționale de Meteorologie și aflați mai multe despre codurile emise https://www.meteoromania.ro/avertizari/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.