Potrivit Ordonanței de Urgență privind unele măsuri pentru recrutarea și plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID 19, pentru activitatea prestată în cadrul centrelor de vaccinare împotriva COVID 19, personalul medico-sanitar și registrator, cu excepția personalului delegat sau detașat, beneficiază de plată pentru timpul efectiv lucrat la un tarif orar diferențiat în baza contractului de prestări servicii, după cum urmează:
a) 100 lei/oră pentru medici;
b) 50 lei/oră pentru asistenți medicali;
c) 25 lei/oră pentru registratori.

Așadar, dacă presupunem că un medic lucrează opt ore pe zi într-un centru de vaccinare, acesta va castiga 800 lei pe zi sau 4.000 lei de luni până vineri. Deși unele centre de vaccinare lucrează și sâmbătă și duminică.
Concret, un medic care lucrează în fiecare zi lucrătoare a săptămânii în luna martie va încasa pentru 23 de zile lucrate 18.400 lei. În condițiile în care va lucra doar opt ore pe zi, dar mulți medici lucreaza 10-12 ore. Acești bani sunt luați de toți medicii din centrele de vaccinare, fie că vorbim de medici de la Făget, Deta, Jimbolia, Șag sau Timișoara.

Lucrând în aceleași condiții (opt ore pe zi), un asistent va duce acasă 9.200 lei într-o singură lună iar persoana care bifează pe lista pacientul și completează un formular pentru el va castiga doar 4.600 lei pe luna martie.

Notă: La finalul anului trecut, salariul mediu net comunicat de Institutul Național pentru Statistică era de 3.620 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.