Elevii unui liceu din Arad vor învăţa în săli de clasă amenajate în containere. Este singura soluţie găsită de Primărie după ce numărul de elevi înscrişi în acest an şcolar pune în dificultate şcolile. 7 containere au fost achiziţionate, iar acestea oferă condiţii bune, identice cu cele din sălile obişnuite de cursuri.

La Liceul Teologic Baptist „Alexa Popovici” din Arad, numărul elevilor a fost în continuă creştere de la an la an, iar această toamnă ar fi însemnat crearea a două clase noi. Aproape imposibil pentru această şcoală. „Suntem implicaţi în construcţia unei noi clădiri pentru liceu, dar dacă nu găseam această soluţie trebuia să venim pe schimburi. Că va fi cazul, doi sau trei ani, nu ştim, dar până atunci avem o soluţie. Şi sunt condiţii mai mult decât ok”, a declarat Ovidiu Mihaeş, director.

Primăria din Arad a venit cu soluţia achiziţionării celor 7 containere. O investiţie de 30 de mii de euro. O sală de clasă este formată prin unirea a câte trei containere, iar unul a fost transformat în hol. „Sunt dotate cu tot ce e nevoie pentru funcţionarea unei săli de clasă. De la sisteme de încălzire, climatizare, iluminat. Imaginea din interior este una mult mai prietenoasă decât din exterior”, mai soune Ovidiu Mihaeş.

Peste o mie de elevi invaţă în liceul bapist din Arad. În fiecare clasă sunt între 26 şi 30 de copii, de la învăţământul preşcolar şi până la liceu. „Dacă e să faci o construcţie sau să reabilitezi una veche documentaţiile durează foarte, foarte mult. Un an şi ceva, doi. Pe când aici faci o achiziţie, cum doreşti, cât de multe şi în ce formulă, faci puzzle-ul şi obţii ceea ce ţi-ai dorit într-un timp foarte scurt”, a declarat Călin Bibarţ, primarul din Arad. Dacă proiectul va avea succes, Primăria Arad vrea să achiziţioneze containere şi pentru celelalte şcoli în care numărul elevilor înscrişi este mai mare decât capacitatea sălilor de clasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.