Președintele CJA, Iustin Cionca, însoțit de viceprimarul Aradului, Lazăr Faur, a fost marți, 10 octombrie 2023 la Spitalul Județean Arad, pentru a vedea modul în care se derulează lucrările pe șantierele finanțate de consiliul județean și primărie. Lucrările executate în această perioadă vizează modernizarea unor saloane, refacerea instalațiilor, modernizarea secției Terapie Intensivă din clădirea fostului spital municipal, montarea de lifturi.

La Spitalul Județean au fost vizitate spațiile comune cu care au contact pacienții la vizita la spital. Aici, președintele Iustin Cionca, în urma discuției cu o pacientă, a cerut să vadă grupurile sanitare. „Nu m-am dus special pentru asta la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad, ci să verific unele lucrări. Pentru că mi s-a cerut să constat că există deficiențe la câteva grupuri sanitare, am cerut doamnei director să vedem despre ce este vorba. Pot spune doar atât: fiecare, de la medicul șef de serviciu, la asistenta șefă și terminând cu îngrijitoarele de pe fiecare secție, trebuie să fie mult mai exigent față de el însuși și față de toți ceilalți angajați! Degeaba aducem zeci de milioane de euro pentru lucrările mari la spital, degeaba construim patru spitale noi sau cumpărăm cinci computere tomograf, dacă schimbările se împiedică la pașii mici!

Știu, unele lucruri sunt imputabile și celor care nu sunt atenți cum folosesc grupurile sanitare. Dar este vorba de pacienți, de bolnavi, și uneori nici măcar nu ține de voința sau de educația lor ceea ce se întâmplă în toaletă. Sunt oameni care suferă și care trebuie ajutați, iar treaba tuturor cadrelor medicale, indiferent unde sunt poziționate ierarhic, este să îi ajute sau să impună să fie ajutați!

Așa văd eu lucrurile, ca președinte al Consiliului Județean, la care oricine are acces, oricând! Dacă poți vorbi uman cu președintele Consiliului Județean, dacă te ascultă și caută soluții pentru problemele tale, nu văd ce i-ar putea împiedica pe toți ceilalți, din instituțiile pe care le finanțăm, să fie, la rândul lor, deschiși și serviabili.

I-am cerut doamnei manager a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad să solicite colegilor săi mai multă înțelegere și atenție și față de problemele mărunte, dar și mai multă exigență, fiindcă diavolul se ascunde în detalii. Știu că avem toți treburi multe și importante, dar asta este cale pe care ne-am ales-o și trebuie să fim, înainte de toate, și Profesioniști și Oameni!”, a declarat Iustin Cionca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.