Un nou film din calendarul Transilvania Film, „Sindicalista“ (La Syndicaliste, 2022), cel mai recent film al lui Jean-Paul Salomé, va avea premiera, săptămâna aceasta, în cinematografe, inclusiv la Cinematograful „Arta“ din Arad.
Thrillerul cu Isabelle Huppert în rolul principal, inspirat de un caz real, care spune povestea unei femei care denunță afacerile ilegale ultrasecrete din sectorul nuclear francez, devenind astfel ținta unor presiuni enorme din partea companiei pentru care lucrează, dar și a guvernului va putea fi văzut vineri, 21 aprilie, de la ora 19:00, accesul publicului fiind gratuit.

Filmul a avut premiera la Festivalul de Film de la Veneția. Are suspans, răsturnări de situație, twisturi și alte ingrediente care-l fac accesibil unui public mai larg. Evenimentele de la Cinematograful „Arta“ din Arad sunt organizate de Centrul Municipal de Cultură Arad.

Sinopsis : Sindicalista (La Syndicaliste)
Regia: Jean-Paul Salomé
Cu: Isabelle Huppert, Grégory Gadebois, Francois-Xavier Demaison, Marina Fois
Durata: 121 minute
Țara: Franța
Limba: Franceză
Gen: Thriller
Rating: Acordul părinților pentru copiii cu vârste mai mici de 12 ani

Maureen Kearney, reprezentanta șefă a sindicatului unei multinaționale franceze din domeniul energiei nucleare, este agresată violent în propria casă în urma denunțurilor pe care le face cu privire la afacerile ultrasecrete din sectorul nuclear francez. Viața ei este complet dată peste cap atunci când este nevoită să lupte singură cu reprezentanții guvernului și cu liderii industriei pentru a scoate la lumină scandalul și pentru a apăra peste 50.000 de locuri de muncă. Un subiect sensibil, o anchetă sub presiune care sădește îndoială în mintea anchetatorilor și în care Maureen, deși la început victimă, devine suspectă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.