În aceste zile se discută intens despre înlocuirea vechiului gazon de pe stadionul UTA, gazon care nu este deloc vechi, ci doar prost întreținut. Gazonul actual s-a deteriorat datorită faptului că nu a fost întreținut corespunzător, așa cum de fapt era specificat de către constructor, principala cauză care a condus la  degradarea gazonului a constat în utilizarea total necorespunzătoare a instalației electrice care asigura degivrarea gazonului pe timp de iarnă. Motivul invocat era că bugetul alocat nu acoperea plata facturilor pentru consumul mare de energie electrică necesar funcționării constante a  instalației electrice respective, spun reprezentanții PUSL într-un comunicat remis presei.

Problema putea fi ușor rezolvată prin montarea unei centrale electrice fotovoltaice de 400kw și obținerea statutului de prosumator pentru locul de consum Stadion UTA mai spun reprezentanții PUSL. Costul estimat al acestei investiții era de 350.000 Euro și se putea realiza în  maxim 6 luni. Astfel, energia era GRATIS. Evident, pe timp de vară investiția era recuperată prin vânzarea în rețea a energiei produse.

Acum, Primăria vorbește despre costul înlocuirii gazonului care astăzi se ridică la 1.600.000 Euro. Soluția propusă de noi, spun reprezentanții PUSL, însemna o economie de – ATENȚIE – 1.250.000 euro, din bugetul local, bani care puteau fi direcționați către alte investiții.

Sursa foto: specialarad.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.