Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac și Nădlac II, județul Arad, dar și cei de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Lunga, judeţul Timiș, au depistat 122 cetăţeni din diverse state care au încercat să treacă ilegal frontiera, ascunşi în mijloace de transport sau pe jos. Într-un singur automarfar au fost găsite ascunse 60 de persoane. Trei conducători auto, doi cetăţeni turci şi un român, sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi.

În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară, doi cetățeni turci și unul român, aflați la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în Turcia, respectiv unui autoturism înmatriculat în România. Șoferii automarfarelor transportau marmură, plastic și profile metalice pentru societăți comerciale din Germania, iar șoferul autoturismului tracta o remorcă și se deplasa pe ruta România – Danemarca.

Migranți ascunși în compartimentele de marfă

În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă, respectiv în remorca tractată, 94 de cetăţeni străini, doar într-unul dintre automarfare fiind ascunse 60 de persoane.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din diverse state (Bangladesh, Pakistan, Egipt, India, Ghana, Sri Lanka, Nepal și Irak), ce intenționau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din vestul Europei.

De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, colegii noștri au efectuat controlul asupra unui automarfar înmatriculat în Turcia, condus de un cetățean turc ce transporta mase plastice din Turcia în Germania. În urma controlului, au descoperit, în compartimentul destinat transportului de marfă, 22 de persoane. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Sri Lanka, Egipt, Siria, Bangladesh și Irak.

Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Descoperiți în câmp la 100m de frontieră

Totodată, în data de 21.08.2023, ora 01.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga – I.T.P.F. Timişoara au depistat cu ajutorul aparaturii de supraveghere pe timp noapte Attica, la aproximativ 100m de frontieră, șase cetăţeni străini care se deplasau din interiorul țării spre frontiera cu Serbia.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt din Pakistan, au vârste cuprinse între 29 și 42 de ani şi sunt intrați legal pe teritoriul României.

Ca și în cazul persoanelor care încercau să iasă din România pe la frontiera cu Ungaria, acești au declarat că intenţionau să ajungă în vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativa de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.