Consiliul Județean a cumpărat al patrulea computer tomograf pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. Astfel, spitalul din Arad devine unul dintre puținele spitale județene din țară care dispune de patru computere tomograf. Aparatul, care în cursul zilei de astăzi a ajuns la Spital, a fost cumpărat din fonduri europene și va deservi Unitatea de Primiri Urgențe.

Un computer tomograf funcționează lângă aparatul RMN, celălalt deservește pacienții care necesită tomografii computerizate în regim de ambulatoriu, al treilea este folosit pentru pacienții spitalizați. Acest al patrulea tomograf va fi destinat strict pentru pacienții care se prezintă în Unitatea de Primiri Urgențe și va fi amplasat în clădirea nou construită a UPU.

„Am cumpărat acest computer tomograf pentru Spitalul Județean ca pacienții care vin la urgențe să nu se mai intersecteze cu pacienții internați, să li se facă investigațiile direct în Unitatea de Primiri Urgențe. Nu a existat până acum posibilitatea de a realiza investigații acolo, iar prin proiectul câștigat de Consiliul Județean am rezolvat această problemă. În ultimii șase ani, Consiliul Județean a făcut investiții foarte mari în spital, am început chiar construirea unor spitale noi, de Psihiatrie, Oncologie, Matern-Pediatrie și am modernizat cu aparatură nouă aproape fiecare secție a spitalului”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

„Sprijinul Consiliului Județean este important pentru dezvoltarea spitalului, iar investițiile făcute în ultimii ani de Consiliu, la Spital, nu cred că s-au mai realizat în multe alte județe din România. Noul computer tomograf va fi pus în funcțiune în noua clădire a Unității de Primiri Urgențe, construită și aceasta de către Consiliul Județean. Va fi nevoie de autorizările legale pentru punerea în funcțiune a aparatului și avem nevoie de medici radiologi. Posturile vor fi scoase din nou la concurs, după ce anul trecut nu s-au prezentat candidați”, a declarat managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, Florina Ionescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.