Jumătate dintre cazurile de COVID-19 în rândul elevilor, semnalate odată cu debutul semestrului al doilea, au fost confirmate în judeţele Cluj, Arad şi municipiul Bucureşti, a anunţat joi seara ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, într-o emisiune de la Digi24.

„Există opt judeţe fără niciun caz confirmat de elev, există alte zece judeţe fără niciun caz confirmat de angajat, cadru didactic, după cum există judeţele Cluj, Arad şi municipiul Bucureşti, în care în total sunt 122 de copii infectaţi la nivelul zilei de astăzi, ora 18,00, adică exact jumătate din numărul celor depistaţi pozitiv în ţară. Cred că asta ne face să tragem nişte concluzii cu privire la respectarea regulilor şi profit de ocazie să fac încă o dată acel îndemn, al ministrului Sănătăţii şi al ministrului Educaţiei şi nu numai, către părinţi: în cazul în care depistează, observă cele mai mici simptome specifice, este puternic recomandat să nu îşi trimită copiii în colectivitate”, a declarat Cîmpeanu, la Digi 24.

Ministrul Educaţiei a menţionat că, la nivelul Capitalei, au fost înregistrate 64 de cazuri de COVID-19 în rândul elevilor şi a oferit ca o posibilă explicaţie mobilitatea mai mare a acestora.

Sorin Cîmpeanu a adăugat că, pe baza experienţei primei săptămâni de şcoală din semestrul al doilea, ordinul comun semnat cu ministrul Sănătăţii ar putea suferi modificări, dar şi că, începând de săptămâna viitoare, nu va mai putea fi exclusă transmiterea virusului la şcoală la cazurile noi de COVID-19 din rândul elevilor şi cadrelor didactice.

„Împreună cu Ministerul Sănătăţii, vom încerca să venim cu măsuri suplimentare, cu clarificări în interpretarea cât mai facilă a acestui ordin de ministru, care oricum s-a dorit a fi uşor de înţeles. Vom veni încă o dată şi încă o dată, de oricâte ori este nevoie, pentru a clarifica această procedură de lucru, pentru a fi înţeleasă peste tot în şcoli. Dacă va fi nevoie, din discuţiile cu ministrul Sănătăţii a reieşit că vom aduce şi completări acestui ordin comun, există disponibilitate de ambele părţi, în urma experienţei din această săptămână. Prudenţa trebuie să rămână în continuare la un nivel foarte ridicat şi, după această primă săptămână, vom vedea cât de mult peste această bază va creşte numărul. Cu toţii sperăm să nu crească atât de mult, pentru că atunci nu vom mai putea spune că eliminăm transmiterea din şcoală”, a mai explicat ministrul Educaţiei, joi seară, la Digi24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.