Penitenciarul Arad a inaugurat o secție externă cu 30 de locuri, situată la o fermă de porci, la aproximativ 20 de kilometri de municipiul Arad, la granița cu Ungaria, în localitatea Variașu-Mare. Această inițiativă permite deținuților repartizați la regimul semi-deschis și care nu au comis infracțiuni cu violență să lucreze și să locuiască permanent în acest spațiu, conform informațiilor furnizate de Agerpres.

Reprezentanții Penitenciarului Arad au afirmat că această secție externă reprezintă un parteneriat public-privat, fiind amenajată integral de proprietarul fermei. Acesta a pus la dispoziție locuri de cazare conforme cu cele mai înalte standarde.

„Deținuții care vor locui și vor lucra la fermă au fost selectați, deoarece au manifestat un interes semnificativ. Aceștia vor fi remunerați conform reglementărilor, iar 40% din venitul realizat le va reveni, în timp ce 60% va contribui la bugetul de stat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Arad, Andrei Băețan.

Deținuții vor desfășura activități doar în abatorul fermei, în procesul de prelucrare a cărnii de porc, și vor fi supravegheați de personalul penitenciarului.

Punctul de lucru exterior cu cazare permanentă de la Variașu-Mare a fost inaugurat oficial la 24 ianuarie și oferă 30 de locuri de cazare conform celor mai înalte standarde. Acesta este destinat persoanelor private de libertate custodiate în regim semideschis, care lucrează în cadrul fermei, și include spații dedicate activităților de reintegrare socială. Mesele zilnice vor fi asigurate de Penitenciarul Arad.

Prin acest proiect, autoritățile doresc să diversifice și să eficientizeze eforturile adresate persoanelor private de libertate, oferindu-le posibilitatea de dezvoltare și exersare a unei atitudini corecte față de ordinea de drept, regulile de conviețuire socială și munca, în vederea reintegrării cu succes în societate în perioada post-detenție.

Penitenciarul Arad găzduiește în prezent 1.430 de deținuți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.