Femeile umaniste s-au reunit sâmbătă, 16 septembrie, în cadrul Școlii de Vară de la Gheorgheni. Organizația PUSL Arad a fost reprezentată la eveniment de Lia Ardelean, Maria Petcuț, și Elena Szenteși. Evenimentul a fost deschis de doamna Gherghina Florea, care a subliniat că „reuniunea femeilor umanist-liberale ne oferă oportunitatea de a ne cunoaște mai bine, de a comunica asupra temelor de mare importanță și prioritare pentru politica actuală, de a ne consulta pentru a elabora cele mai bune strategii pe plan local, regional și național”.
Femeile din PUSL și-au propus să atragă atenția asupra prăpastiei dintre bogați și săraci, care este în creștere, și să arate faptul că PUSL are două proiecte care reprezintă pași concreți în direcția diminuării acestei prăpăstii. Este vorba despre Inițiativa cetățenească pentru confiscarea averilor ilicite, susținută de umaniști, și, respectiv Proiectul de lege privind înființarea Fondului de Solidaritate – “Locuințe pentru tinerii români”.
În cadrul evenimentului, președintele PUSL Arad, Lia Ardelean, a luat cuvântul și a oferit o inspirație profundă prin exemplul său de femeie umanistă. Ea a subliniat că femeile umaniste au capacitatea de a încuraja și de a încredința responsabilități altor doamne, dovedind că, așa cum au reușit în domeniul lor profesional și personal, pot obține și rezultate notabile în politică. „Cu determinare și ambiție, femeile pot face diferența și pot influența schimbările necesare pentru o societate mai bună”.
În discursul său, Lia Ardelean a prezentat cu mândrie o serie de proiecte legislative pe care le-a inițiat în timpul mandatului său de deputat și care au fost finalizate cu succes, devenind legi în vigoare. Aceste proiecte legislative sunt dovezi clare ale angajamentului și abilităților femeilor umaniste de a aduce schimbări concrete și pozitive în legislație, pentru binele comunității. Acestea sunt exemple elocvente de cum femeile pot contribui la îmbunătățirea calității vieții în societatea noastră.
Președintele PUSL Arad, prin cuvintele și acțiunile sale, a demonstrat că femeile umaniste au potențialul de a deveni lideri puternici în politică, de a influența deciziile și de a aduce schimbări semnificative în comunitate. Ea a arătat și a subliniat faptul că succesul este posibil atunci când pasiunea și dedicarea sunt îndreptate către obiectivele politice, și că femeile se pot afirma prin determinare.
PUSL invită, cu speranță și încredere, toate femeile puternice din România la o construcție solidă pentru creșterea rolului familiei în societatea românească!
Încurajăm și vom susține participarea cât mai multor femei în mod activ în politică!