Astăzi, 8 octombrie 2022, polițiștii din Timișoara au reținut pentru 24 de ore, un bărbat de 30 de ani, care este cercetat pentru fapte de înșelăciune și delapidare în formă continuată.


Din cercetări a rezultat că bărbatul emitea ordine de plată false pe baza cărora comanda telefoane mobile de pe site-uri online. Acesta nu s-a oprit aici. Angajat fiind la un magazin de telefonie mobilă din Arad, bărbatul a sustras dispozitive mobile creând un prejudiciu de 51.000 de lei.


„La data de 8 noiembrie a.c., polițiștii municipiului Timișoara au pus în executare un mandat de aducere cu privire la un barbat, în vârstă de 30 de ani, bănuit de săvârșirea infractiunilor de înșelăciune în formă continuată ( 4 acte materiale ) și delapidare în formă continuată ( 3 acte materiale ), cauzând un prejudiciu total în valoare de aproximativ 70.000 lei.”,a transmis IPJ Timiș.


Faptele tânărului de 30 de ani au creat un prejudiciu total de aproximativ 70.000 de lei.
Potrivit oamenilor legii, bărbatul urmează a fi adus în fața magistraților pentru dispunerea de unei măsuri preventive.

„În perioada 31.08-19.10.2022, bărbatul ar fi contactat persoanele care puneau spre vânzare telefoane mobile pe platformele online, după care ar fi emis ordine de plată fictive, în baza cărora persoanele vătămate puneau la dispoziție bunurile (telefoane), așteptând ulterior, să le fie virate în conturi sumele de bani. De asemenea, în perioada menționată mai sus, bărbatul s-ar fi angajat la un magazin de telefonie mobilă, cu scopul de a delapida societatea angajatoare, sustrăgând bunuri și valori monetare în valoare de aproximativ 51.000 de lei.
Faptele ar fi fost comise în municipiile Timișoara și Arad, fiind cauzat un prejudiciu total în valoare de aproximativ 70.000 lei. În  urma probatoriului administrat în cauză, bănuitul a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Timiș, urmând, ca în cursul acestei zile să fie prezentat magistraților în vederea dispunerii unei măsuri preventive .”, au adăugat reprezentanții IPJ Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.