Medicul Adrian Wiener susţine că analiza apei din canalizarea menajeră ar putea avertiza asupra creşterii cazurilor de Covid dintr-o anumită zonă.

O metodă folosită cu succes în alte ţări este propusă de către medicul Adrian Wiener: testarea Covid a apelor uzate din canalizarea menajeră. Wiener, care este şi deputat, a dus intenţia sa la următorul nivel, propunând acest lucru Institutului Naţional de Sănătate Publică. Dar să vedem ce a declarat medicul pentru Jurnal arădean/Aradon:

“Ar trebui să schimbăm și metodologia de testare. Să testăm apa din canalizarea menajeră. Astfel, se poate preveni o transmitere comunitară, în baza acestor analize. Vorbesc despre testarea nu a persoanelor, ci a apelor menajere care ajung în contact cu fluidele corpurilor. În acest mod, putem afla că tendinţa este de creștere a încărcării virale. Putem fi anunţaţi că urmează, în zona respectivă, un val de transmitere comunitară. În acest fel, nici sistemul medical nu poate fi luat prin surprindere, se pot face pregătiri pentru un număr ridicat de pacienţi. O astfel de testare realizată la 2-3 zile, dacă nu chiar în fiecare zi, ne poate pune în gardă”.

Practic, susţine Wiener, se poate afla despre o viitoare explozie a cazurilor de Covid, dar şi de incidenţa reală, prin identificarea încărcarii virale cu SARS-CoV-2 în materiile fecale, secreții respiratorii sau urină, toate acestea aflându-se în canalizarea menajeră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.