Încarcerat în Penitenciarul Arad, Konstantinos Passaris își execută sentința de închisoare pe viață pe care a primit-o în urma dublului asasinat comis la sfârșitul anului 2001, când a omorât paznicul și casierul unei case de schimb valutar din București.
De atunci până acum a solicitat în fiecare an eliberarea însă răspunsul instanței a fost de fiecare dată unul negativ. Ultima dintre cereri a fost transmisă Judecătoriei Arad la începutul lunii septembrie, unde judecătoria a respins eliberarea condiționată și de această dată menționând faptul că inculpatul a avut o atitudine nepotrivită față de angajații penitenciarului, multiple abateri și dificultăți în respectarea normelor printre care și deținerea unui telefon mobil.
Cu un portofoliu generos al infracțiunilor, Konstantinos Passaris a devenit cunoscut pentru jafuri din agenții de turism, hoteluri, case de schimb din Atena și numeroase crime: a românului alături de care comitea jafurile, urmată de uciderea a trei polițiști, după care a fost reținut. Ulterior a reușit să evadeze și a omorât alți doi polițiști.
Lista de crime a continuat în 2001 cu uciderea unei prostituate, tentativa de a-și asasina rivalul de origine albaneză, ulterior eșuării a împușcat fără niciun motiv evident, o farmacistă și pe sora acesteia, ultima dintre acesta a decedat.
După săvârșirea acestor fapte a fugit în România unde a comis dublul asasinat din București, după două zile fiind capturat și condamnat la închisoare pe viață. Declarația și mențiunile instanței de judecată arădene cu referire la ultima solicitare de eliberare condiționată:
Deşi petentul a executat fracţia de pedeapsă prevăzută de art. 59 alin. 1 Cod penal, conform aceluiaşi text de lege, la aprecierea luării măsurii liberării condiţionate trebuie să se ţină cont şi de antecedentele penale ale persoanei condamnatului precum şi de conduita adoptată de acesta pe parcursul executării pedepsei. Instanţa constată faptul că petentul a mai fost condamnat anterior, dovedind astfel că pedeapsa nu şi-a atins scopul educativ asupra persoanei condamnatului. Din cuprinsul caracterizării aflate la dosar rezultă că deţinutul a adoptat o conduită oscilantă în perioada de detenţie, fiind sancţionat de 9 ori pentru atitudine necuviincioasă faţă de cadre şi nerespectarea Regulamentului de Ordine Interioară, confecţionare şi deţinere de obiecte interzise, sancţiunile fiind ulterior ridicate prin recompensare şi a fost recompensat de 44 de ori. În aceste condiţii, faţă de perseverenţa infracţională a petentului, în raport cu ansamblul datelor caracteriale şi de personalitate a petentului şi faţă de prezenţa unor dificultăţi în respectarea normelor, aspect care reiese din comportamentul oscilant al condamnatului, instanţa apreciază că cererea nu este întemeiată, condamnatul nefiind pregătit pentru a fi redat societăţii, astfel că va respinge cererea de liberare condiţionată şi va fixa termen pentru rediscutarea situaţiei sale la data de 24.08.2023”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.