Primarul Aradului, Călin Bibarț a anunțat că a fost aprobată finanțarea prin PNRR pentru reabilitarea termică a altor 10 blocuri din municipiul Arad.

Astfel, peste 5,6 milioane de euro vor fi alocați pentru reabilitarea termică a 10 blocuri de locuinţe din municipiu prin finanţarea obţinută de Primărie, prin Programul Național de Redresare și Reziliență, pe componenta C5 – „Valul Renovării”.

Proiectul „Renovarea energetică a blocurilor de locuinţe din Municipiul Arad (Cererea nr. 1)” cuprinde 8 blocuri de locuinţe: Bl.15, str. Miron Costin; Bl. Ghiba Birta, nr.23, str. Ghiba Birta; Bl.81A, Bulevardul Revoluției; Bl.S3-3, nr.3, str. Postavului; Bl.1-2-3, str. Toth Șandor; Bl.R3, nr.16-18, str. Petru Rareș; Bl.R, nr.2, str. Aleea Romanța; Bl.A, nr.20-26, str. Războieni. Alte două blocuri, Blocul 3 din Piața Spitalului, respectiv Blocul X36/2 (Sc. A, B, C) de pe Aleea Amara, se regăsesc pe Cererea nr. 5 și urmează să fie anvelopate termic, tot cu finanțare obținută prin PNRR.

„Începem săptămâna cu vești bune. Încă două cereri de finanțare depuse de Municipiul Arad prin PNRR au fost aprobate. Eficientizarea energetică a clădirior din municipiu, indiferent că vorbim despre blocuri de locuințe sau instituții de învățământ sunt o prioritate pentru noi. Am depus pe componenta Valul Renovării mai multe proiecte care iată că, rând pe rând, sunt aprobate de Ministerul Dezvoltării. Pregătim documentele în vederea semnării contractelor de finanțare”, a transmis primarul Călin Bibarț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.