Aproape 30 de pacienţi au ajuns la Secţia Clinică Ortopedie şi Traumatologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad în garda din noaptea de vineri spre sâmbătă, majoritatea pentru că s-au rănit căzând pe gheaţă.

Medicii de gardă afirmă că pacienţii au ajuns la ei cu fracturi, entorse, luxaţii sau contuzii, iar şapte dintre ei au rămas internaţi.

„Am avut parte de o gardă foarte grea, cu 28 de pacienţi care au avut nevoie de intervenţii şi tratament de specialitate. Cei mai mulţi au suferit traumatisme în urma alunecării pe gheaţă. Am avut patru pacienţi cu fracturi de şold şi bazin, o fractură de gambă, cinci entorse de genunchi cu diferite leziuni de ligamente, cinci fracturi de humerus proximal, cinci fracturi de epifiză distală de radius care au necesitat reducere ortopedică şi imobilizare. Alţi trei pacienţi care au ajuns, consecutiv, aseară, au necesitat intervenţie chirurgicală de urgenţă, fiind diagnosticaţi cu fractură de gleznă”, a declarat, sâmbătă, dr. Roland Fazakas, specialist ortopedie, conform Agerpres.

Medicul şi echipa sa au operat de la ora 19,00 până spre dimineaţă.

De la începutul săptămânii, de când străzile au fost acoperite cu zăpadă şi gheaţă în municipiul Arad, aproximativ 60 de persoane care au suferit fracturi sau contuzii după ce au alunecat pe trotuare necurăţate de gheaţă şi zăpadă au ajuns la spital.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.