Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat 44 de cetăţeni din diverse state care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în trei mijloace de transport.

În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, doi cetățeni români, respectiv un cetăţean turc, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în Turcia și două autoutilitare înmatriculate în România. Șoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, grupaje (diverse bunuri) și piese auto pentru societăți comerciale din Germania și Franța, iar unul dintre ei se deplasa fără încărcătură pe ruta România – Franța.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al celor trei mijloace de transport. Astfel, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă, în total, 44 de cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, colegii noștri au stabilit că sunt cetăţeni din Siria, Ghana, Yemen, Somalia, Bangladesh și Nepal, iar cea mai mare parte dintre aceştia au intrat legal în ţara noastră în baza documentelor personale. Toţi intenționau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din vestul Europei.

În toate cazurile, şoferii sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, iar polițiștii de frontieră continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.