Astăzi 180 de turiști au ajuns de la București la Arad, prin intermediul realității virtuale! Turul virtual al județului Arad, cu ochelari VR, care te plasează în centrul obiectivelor arădene oriunde în lume te-ai afla, a fost lansat astăzi de Consiliul Județean Arad, la Târgul Național de Turism al României. A fost un mare succes, oamenii au stat la rând, în primele patru ore de la lansare 180 de turiști au testat excursia virtuală. Bucureștenii, ghidați de Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Arad, au vizitat Palatul Administrativ. Catedrala Ortodoxă, bulevardul central, Moneasa, plaja Ghioroc, bisericile de lemn de pe Valea Mureșului, castelul de la Săvârșin, moara de apă de la Obârșia, mănăstirile Radna și Hodoș Bodrog, bisericile din Vinga și Pecica, muzeele din Arad, Șiria, Săvârșin, Lipova, Zăbrani, Ghioroc și alte obiective spectaculoase și în realitate, și cu ochelari VR.

„Turul virtual al Aradului este un proiect finanțat de Consiliul Județean Arad. Am digitalizat 25 de obiective din municipiu și 25 din județ. Valoarea proiectului a fost de 41.000 lei, implementat de un start up din București, Agenția 360 România. Obiectivele sunt digitalizate 3D, de la sol și din dronă, și toate sunt integrate pe Google Maps (street view). Ele pot fi accesate permanent pe pagina de internet visitarad.ro, inclusiv cu ochelari VR. Invităm școlile, în cadrul programului Școala Altfel, să participe la demonstrații, pentru promovarea acestei aplicații”, a declarat dr. Andrei Ando, directorul executiv al Direcției Comunicare Strategii și Administrație Publică din Consiliul Județean Arad.

În prima parte a zilei de sâmbătă, ochelarii VR din standul Aradului au fost unele dintre cele mai căutate puncte de atracție din Târgul Național de Turism al României!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.