Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, au depistat 52 de cetăţeni, din diferite state, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în trei ansambluri rutiere, încărcate cu diverse bunuri. Într-un singur mijloc de transport au fost depistaţi ascunşi, în compartimentul pentru marfă, 40 de cetăţeni din Siria, India, Pakistan şi Bangladesh, care intenţionau să ajungă în ţări din vestul Europei.

În data de 19.10.2022, în jurul orei 01:30 la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetățean turc, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Turcia. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, metal de la o societate comercială din Turcia pentru o firmă din Polonia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiți, în compartimentul marfă, 40 de cetăţeni din Bangladesh, Siria, Pakistan și India.

De asemenea, tot la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, polițiștii de frontieră arădeni au efectuat controlul amănunțit al unui ansamblu rutier, condus de un cetățean român. Conform documentelor de însoţire a mărfii, acesta transporta huse auto, pe ruta România – Slovacia.

Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse printre marfa transportată, cinci persoane. La cercetări, colegii noștri au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Pakistan și Afganistan, cu vârste cuprinse între 20 și 49 de ani.

Alt caz a fost înregistrat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, unde, un cetățean turc, șofer al unui ansamblu rutier înmatriculat în Turcia, ce transporta piese auto pentru o societate din Ungaria, a adus la cunoștință colegilor noștri aflați în exercitatea atribuțiilor de serviciu faptul că din semiremorca automarfarului pe care îl conduce se aud zgomote.

În urma controlului, au fost descoperiți, șapte cetățeni străini. La verificări, s-a stabilit faptul că cei în cauză sunt cetățeni din Pakistan și Afganistan, cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani, majoritatea solicitanți de azil în țara noastră.

În toate cazurile polițiștii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.