Începând cu anul 2016, Consiliul Județean Arad a investit în sistemul de sănătatea publică din oraș suma de 103,8 milioane de lei, bani proveniți din surse proprii cât și proiecte naționale și europene.

Proiectul de renovare energetică a unor clădiri din fostul Spital Municipal, a fost depus de Consiliul Județean Arad în runda I a PNRR, „Valul Renovării”, la doar câteva zile după ce a preluat de la Primăria Municipiului clădirea spitalului. 

Proiectul de finanțare în valoare de 15,3 milioane de lei depus de Consiliul Județean și aprobat de Ministerul Dezvoltării presupune intervenții la acoperiș și la fațadă, schimbarea geamurilor, respectiv a rețelelor de termoficare și apă, recompartimentarea saloanelor, refacerea instalației electrice și trei stații de încărcare a mașinilor electrice, realizarea de pompe de căldură și termoizolarea planșeurilor. 

„Consiliul Județean Arad s-a mișcat foarte repede cu acest proiect și am fost printre primele din țară care l-am și depus. Urmează acum să realizăm documentația tehnică solicitată de minister. Așa cum am afirmat în repetate rânduri, pentru noi este foarte important să investim în îmbunătățirea condițiilor spitalicești, în condițiile hoteliere de la spital și în dotarea cu aparatură modernă”, a transmis președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.