Construirea Complexului Matern-Pediatrie a fost votat cel mai popular proiect al județului Arad, de cititorii publicației arădene ARQ, în cadrul festivității ce a marcat 12 ani de la înființarea publicației. Proiectul este unul de amploare și s-a dovedit a fi extrem de apreciat de arădeni, care l-au plasat pe primul loc în topul proiectelor de infrastructură ale județului nostru!

Complexul Matern-Pediatrie este realizat de Consiliul Județean Arad, prin accesarea de fonduri din PNRR și va avea 10 niveluri: demisol, parter, 7 etaje plus un etaj tehnic şi heliport., cu o suprafață desfășurată totală de 25.165 mp. Clădirea va cuprinde: Secţia Pediatrie I destinată grupei de vârstă 0-3 ani; Secţia Pediatrie II destinată grupei de vârstă 3-18 ani; Secția Chirurgie și Ortopedie Pediatrică; Bloc Operator; Chirurgie Pediatrică; Secție Anestezie și Terapie Intensivă destinată grupelor de vârstă 0-18 ani de tip medical cât și chirurgical și destinată pacientelor din Secția Obstetrică Ginecologie; Serviciul Sterilizare; Farmacie; Secția Obstetrică- Ginecologie (Compartimentul Obstetrică se împarte în Obstetrică patologică și Obstetrică fiziologică), cu bloc de nașteri şi bloc operator; Secția Neonatologie, Compartimentul Biberonerie, Ambulator integrat; Serviciul Epidemiologie, Spitalizare de zi; UPU pediatrie; Camera de gardă pentru Secția Obstetrică- Ginecologie; UTS; Serviciul Radiologie, Serviciul de internare – externare pacienți; Unitatea de igienizare sanitară pentru pacienți (garderobă pacienți); Vestiar personal. Noul Complex Matern-Pediatrie va avea un număr de 312 paturi în regim de spitalizare continuă.

„Vă mulțumesc pentru încredere și vă asigur că lucrăm cu motoarele turate pentru acest obiectiv! Valoarea proiectului este de 115 milioane de euro, iar la final vom avea un spital nou, care va îngloba sub același acoperiș toate specializările de pediatrie!”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.