Mâncare stricată și mucegăită, medicamente expirate și curățenie precară, asta au găsit inspectorii sanitari la o firmă de catering din Arad, anunță News Arad.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Arad precizează că inspectorii sanitari au identificat o firmă de catering din Arad care punea în consum alimentele care prezentau semne organoleptice de alterare evidentă sau pete de mucegai.

În plus, inspectorii saniari au mai depistat în cadrul controalelor efectuate săptămâna trecută și centre pentru vârstnici în care le erau administrate beneficiarilor medicamente expirate.

DSP Arad a efectuat, în săptămâna 3 – 9 octombrie 28 de controale în centre rezidențiale a persoanelor vârstnice și copii/tinerii cu deficiențe neuropsihiatrice, unitate de administrație publică și într-o unitate de catering.

În urma acestor constatări, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, din care 1 avertisment și 8 amenzi în valoare de 76.600 de lei.

Nereguli constate:

  • neefectuarea periodică sau după necesitate a lucrărilor de igienizare și revizuire a instalațiilor sanitare, precum și a lucrărilor de recondiționare a clădirilor în centru de copii/tinerii cu deficiențe neuropsihiatrice;
  • depozitarea, chiar și provizorie a ambalajelor de transport ale produselor alimentare în condiții care pot determina contaminarea acestora în centre de copii/tineri cu deficiențe neuropsihiatrice;
  • neefectuarea operațiunilor de curățenie și dezinfecție a locurilor de muncă, utilajelor, ustensilelor, suprafețelor de lucru și a ambalajelor stabilite de normele igienico-sanitare în vigoare în unitate de alimentație publică;
  • nerespectarea măsurilor privind prepararea, păstrarea, depozitarea și servirea produselor alimentare în unitate de catering;
  • existența și/sau utilizarea produselor biocide, a medicamentelor cu termen de valabilitate expirat în centre rezidențiale a persoanelor vârstnice;
  • nerespectarea ritmicității acțiunilor de combatere a insectelor și rozătoarelor în centre rezidențiale a persoanelor vârstnice;
  • nerespectarea în unitățile de alimentație publică și colectivă a obligației de a păstra câte o probă din fiecare fel de mâncare servit, timp de 48 de ore în spații frigorifice în centre rezidențiale a persoanelor vârstnice;
  • neîntreținerea de către proprietar în stare de curățenie și funcționare a instalațiilor interioare de evacuare a apelor uzate în centre rezidențiale a persoanelor vârstnice
  • punerea în consum a alimentelor care prezintă semne organoleptice de alterare evidentă sau pete de mucegai în unitate de catering

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.