Conform IPJ Arad, polițiștii Biroului Siguranță Școlară s-au sesizat miercuri din oficiu după apariția în presă a unui material în care un profesor de la un liceu din Arad își jignește elevele.  

În cauză este vizat un bărbat de 45 de ani din Arad, care predă religie ortodoxă la Colegiul Național „Elena Ghiba Birta” din Arad. este cercetat pentru adresarea de expresii jignitoare unei eleve de 18 ani. În acest caz, polițiștii au deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă. 

Materialul video care a ajuns pe TikTok cuprinde mărturia a două eleve care descriu modul în care profesorul li se adresează ș jignirile pe care le aduce elevilor. O altă elevă, de clasa a XII-a povestește, într-un filmuleț postat pe TikTok, cum profesorul „a început să țină ceva discurs pe care îl are el, despre femei, că merită să fie violate, dacă se îmbracă indecent. Sunt mulți copii în școală care îl apreciază, pot să înțeleg, poate să pară funny (amuzant – n.r.), dacă ai 12 ani. Țineți minte că nu e prietenul vostru!”.  

Filmulețul postat de tânără a stârnit valuri de comentarii și reacții ale altor eleve care recunosc că au trecut prin aceiași experiență cu profesorul de religie. 

Materialele video au ajuns și la direcțiunea unității de învățmânt, dar și la Inspectoratul Școlar Județean Arad.  

Directorul Colegiului Național „Elena Ghiba Birta”, Laura Putnic, declară: „ Poate depășește limitele, iar în acest caz se pare că a depășit, ceea ce nu este permis”. Conform declarației oferite de Laura Putnic pentru Jurnal Arădean/aradon.ro, s-a primit și o sesizare scrisă, motiv pentru care Consiliul de Administrație al școlii a constituit o comisie de anchetă. 

În acestă direcție a acționat și Inspectoratul Școlar Județean Arad care a demarat o anchetă în urma faptelor semnalate de elevele de la „Elena Ghiba Birta”. 
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.