Un cutremur cu magnitudinea 4,6 a avut loc luni seară în vestul țării. Seismologul Mihai Diaconescu a declarat, la Antena 3, că este o zonă obișnuită pentru cutremure, unde au mai avut loc seisme cu această magnitudine. Acesta a mai precizat că cel mai mare cutremur din zonă a fost de 5,6, dar după experiența Târgu Jiu specialiștii sunt prudenți în declarații despre ce ar putea urma.

Unde a fost epicentrul?

Oamenii susțin că în județele Arad, Alba și Cluj seismul s-a simțit foarte puternic, dar momentan nu există relatări despre eventuale pagube sau replici resimțite.

Cutremurul a avut loc la ora 20:46:42 (ora României), în zona Crișana, Arad, la adâncimea de 13 km. Cutremurul s-a produs la 22km SE de Arad, 47km NE de Timisoara, 74km SE de Bekescsaba, 92km N de Resita, conform INFP.

România a resimțit două cutremure puternice în 13 și 14 februarie, în zona Gorj. Coșurile de fum ale Primăriei Târgu Jiu au căzut peste mașinile aflate în apropiere, iar cărămizi și tencuială au căzute de pe mai multe clădiri din municipiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.