Danemarca va permite din mai accesul pe teritoriul său al cetăţenilor din ţări ale Uniunii Europene şi din spaţiul Schengen, dacă sunt vaccinaţi împotriva COVID-19, a anunţat Ministerul danez de Externe, într-un comunicat citat miercuri de Reuters, AFP şi EFE.

Anunţul vine după ce marţi seara parlamentul şi guvernul danez au convenit asupra unui plan de redeschidere treptată a graniţelor ţării nordice, începând din 21 aprilie.

De la 1 mai, persoanele vaccinate complet, inclusiv turişti, din ţările Uniunii Europene sau ale spaţiului Schengen în care ratele de infectare sunt scăzute vor avea permisiunea de a intra în Danemarca fără a li se cere să prezinte un test negativ de coronavirus sau să intre în carantină, conform surselor citate.

Din 14 mai, va fi eliminată şi cerinţa de a prezenta un motiv justificat pentru intrarea în ţară, pentru străinii din ţări din spaţiul Schengen cu rate de infectare scăzute sau medii, fiind totodată ridicat de la 30 la 60 la 100.000 de locuitori pragul incidenţei de la care ţările sunt considerate pe „lista roşie”.

Ultima fază va începe pe 26 iunie, cu implementarea unui „paşaport de COVID-19” pentru întreaga UE, ce le va permite celor vaccinaţi să călătorească fără restricţii, în timp ce restul vor fi nevoiţi să se supună unor măsuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.