Una dintre cele mai solicitate intervenții estetice atât în rândul femeilor cât și al bărbaților este Liftingul Facial, ce are ca efect întinerirea la nivelul feței cu până la 10 ani. Este bine știut faptul că elasticitatea pielii se pierde în timp, odată cu înaintarea în vârstă, datorită cantității reduse de colagen produsă de organism, iar în acest caz liftingul facial poate fi alegerea ideală pentru a reduce semnele îmbătrânirii.

     Ce este un lifting facial?             

     Un lifting facial este o procedură chirurgicală pentru ridicarea și strângerea țesutului facial și a gâtului și pentru a reduce pielea lăsată pe fața unei persoane. Operația poate implica și strângerea mușchilor faciali, îndepărtarea sau redistribuirea grăsimii de pe gât, fălci și față luând grăsime din alte părți ale corpului, cum ar fi abdomenul, și plasându-le în zone precum obrajii.              

     Un lifting facial este adesea combinat cu alte proceduri, cum ar fi liftingul sprâncenelor, intervenția chirurgicală a pleoapelor sau reconstrucția nasului.              

     S-ar putea să vă gândiți la un lifting dacă aveți pielea feței lăsată, cute adânci sub pleoapele inferioare sau de-a lungul nasului, a gâlcilor sau a bărbiei duble.              

     Trebuie să aveți o sănătate fizică bună și să nu aveți afecțiuni medicale care ar putea îngreuna recuperarea după intervenție chirurgicală. De asemenea, trebuie să renunțați la fumat.              

     Foarte important este și să aveți așteptări realiste. Un lifting facial durează de obicei 5 până la 12 ani și apoi poate fi necesar să fie repetat. Te poate face să arăți temporar mai tânăr, dar nu poate opri procesul de îmbătrânire. Nu va elimina liniile adânci de încruntare de pe frunte sau ridurile din jurul gurii și nu va ridica sprâncenele lăsate.

               Majoritatea persoanelor care fac un lifting facial o fac la 40, 50 sau 60 de ani, când semnele îmbătrânirii încep să apară. Nu există „cea mai bună vârstă” pentru a face o schimbare, deoarece fiecare îmbătrânește diferit, în funcție de diverși factori, cum ar fi genetica, stilul de viață și mediul înconjurător.

     Întrebări de pus înainte de operație:              

     Există multe lucruri de luat în considerare înainte de a fi de acord cu o operație. Întrebările pe care le-ați putea adresa chirurgului includ:

·      Care sunt riscurile acestei operații pentru o persoană aflată în starea mea de sănătate?

·      Cât de des este necesară o a doua procedură?

·      Este aceasta cea mai bună opțiune pentru mine?

·      Îmi puteți arăta imagini înainte și după cu alți pacienți?

·      Cât de mult poate dura recuperarea mea?

·      Care este costul? 

     Cum să vă pregătiți pentru o operație de lifting facial (ritidectomie)?

În pregătirea pentru operația de lifting facial, chirurgul dumneavoastră vă poate recomanda:

Pretty girl with clean and fresh skin. Skin care concept. Isolated on white background

·      Să faceți un set de analize

·      Să renunțați la fumat

·      Evitați anumite alimente sau băuturi

·      Evitați să luați aspirină și anumite antiinflamatoare, deoarece acestea pot crește sângerarea

·      Este esențial să urmați instrucțiunile pe care vi le oferă chirurgul înainte de operație. Urmând instrucțiunile, intervenția chirurgicală va merge mai bine și vă va ajuta să vă vindecați corect.           

     Va fi necesar să aveți o persoană alături după intervenție, pentru a vă ajuta să vă deplasați de la clinică acasă, de asemenea, ar trebui ca cineva să vă fie alături cel puțin în primele 48 de ore după operație. Dacă aveți un lifting facial mai invaziv, cum ar fi un lifting facial tradițional, poate fi necesar să vă luați până la trei săptămâni de pauză. Operațiile mai puțin invazive, necesită de obicei cinci până la șapte zile libere de la muncă. Asigurați-vă că discutați acest lucru cu chirurgul înainte de operație, astfel încât să puteți planifica în consecință.

     Ce se întâmplă în timpul operației de lifting facial (ritidectomie)?

     În timpul intervenției de Lifting Facial complet sau tradițional: este posibil ca chirurgul să facă o incizie care urmărește linia părului de la tâmple, în jurul urechilor și până la nivelul inferior al scalpului. Dacă este necesar, se poate face și o mică incizie sub bărbie pentru a oferi acces la gât.              

     Chirurgul va ridica apoi pielea de pe față și va repoziționa mușchiul și țesutul subiacent. Acesta poate elimina sau redistribui grăsimea facială și a gâtului. Uneori, grăsimea colectată prin liposucție din alte părți ale corpului, cum ar fi abdomenul, poate fi folosită pentru a îngroșa obrajii sau alte părți ale feței.

Lifting facial cu incizie mini sau limitată: Această operație este o variantă minoră a liftingului facial complet, cu tăieturi mai scurte în jurul liniei părului. Se pot face tăieturi suplimentare în pleoapele inferioare sau sub buza superioară.              

     Lifting gât: Această operație se concentrează pe îndepărtarea grăsimii și a pielii lăsate din zona gâtului. Inciziile se vor face probabil in jurul urechilor si sub barbie. 

     Ce se întâmplă după o operație de lifting facial (ritidectomie)?

     Imediat după operația de lifting facial, va fi nevoie să stați într-o cameră de observație până ce vă treziți din operație. Puteți părăsi spitalul odată ce sunteți stabil. De obicei durează câteva ore. Este posibil să aveți un bandaj în jurul feței pentru a reduce la minimum umflarea și vânătăile. Înainte de a pleca, chirurgul vă va oferi instrucțiuni specifice pentru a vă recupera după operația de lifting facial, inclusiv cum să vă îngrijiți locurile de incizie urmând să programați și un viitor consult pentru a examina evoluția intervenției. Veți primi și o rețetă pentru medicamente ce vor fi utile pentru ameliorarea durerii, dacă este necesar.

     Care sunt posibilele complicații și efecte secundare ale operației de lifting facial (ritidectomie)?

     Ca și în cazul oricărei intervenții chirurgicale, există efecte secundare și riscați anumite complicații. Riscurile pentru operația de lifting facial, deși rare, includ:

–       Infecţie

–       Probleme de vindecare a rănilor

–       Hematom

–       Modificări ale senzației pielii sau amorțeală

–       Leziunea nervului facial

–       Căderea temporară sau permanentă a părului la locurile de incizie

–       Cicatrici

–       Umflare prelungită

–       Nereguli de culoare a pielii.

Este necesar să știți că:

–       Rezultatele operațiilor de lifting facial durează de obicei în jur de șapte până la 10 ani și vei continua să îmbătrânești după operație.

–       Operațiile de lifting facial nu vă pot schimba în mod radical aspectul fundamental

–       Liftingurile faciale nu pot trata ridurile superficiale, daunele solare sau neregularitățile în culoarea pielii

–       Dacă decideți să faceți un lifting facial, asigurați-vă că mergeți la un chirurg autorizat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.