O anchetă internă a fost declanşată în Penitenciarul Arad după ce un deţinut a decedat, luni, în spital iar medicii au constatat că avea pe corp urme de violenţă, cazul fiind preluat de procurori.

Conform sursei citate, bărbatul a fost adus joi de poliţişti în penitenciar, pentru executarea unei pedepse după condamnarea definitivă şi a fost plasat într-o celulă alături de alţi trei deţinuţi.Vineri, bărbatul a acuzat dureri abdominale şi a fost îngrijit la cabinetul medical din penitenciar, dar în noaptea de sâmbătă spre duminică a fost chemată o ambulanţă pentru că starea deţinutului s-a agravat.

„Ştim că bărbatul a decedat astăzi în spital. Legat de urmele de violenţă de pe corp, se pare că acestea sunt mai vechi. Primele date ale anchetei interne arată că nu a fost implicat în nicio altercaţie în penitenciar”, a spus Iovescu. Surse medicale au declarat pentru Agerpres că pacientul a ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad în urma unui stop cardiorespirator, fiind resuscitat de echipajul de pe ambulanţă. Duminică, bărbatul a fost supus unei proceduri chirurgicale, respectiv i s-a făcut un drenaj pentru că avea o hemoragie la plămâni. Ulterior a fost internat la ATI, unde a decedat luni.

Conform informațiilor, bărbatul în vârstă de 35 de ani avea urme de violență pe față în momentul în care polițiștii l-au depus în Penitenciarul Arad. Întrebat despre ele, bărbatul ar fi spus că s-a lovit la față, la pădure, în timp ce tăia lemne. Vineri și sâmbătă, bărbatul a acuzat stări de rău, fiindu-i acordate îngrijiri la cabinetul medical din cadrul penitenciarului.

Potrivit rezultatelor autopsiei deținutului care a decedat luni dimineața la Spitalul Clinic Județean, nu există indicii că bărbatul ar fi fost supus violențelor. De asemenea, raportul autopsiei mai arată faptul că urmele de violență pe care le avea bărbatul când a fost încarcerat la Penitenciarul Arad erau mai vechi.

„Deținutul în cauză a fost depus în Penitenciarul Arad, joi, 29 septembrie, în jurul orei 18:00. La consultul de depunere a prezentat ușoare urme de violență mai vechi. Sâmbătă noapte i s-a făcut rău, a fost stabilizat și apoi transportat la Spitalul Județean Arad, unde a suferit o intervenție chirurgicală. În urma cercetărilor demarate în Penitenciarul Arad s-a stabilit că asupra deținutului nu s-au manifestat acte de violență, medicina legală urmând să stabilească cauza exactă a decesului”, a declarat comisar șef poliție penitenciară Ionel Iovescu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Arad.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au precizat că fac cercetări, urmând să încadreze fapta marţi, după sosirea primelor rezultate ale autopsiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.