Senatorul PSD de Arad Mihai Fifor, fost ministru interimar de Interne, a afirmat că asasinarea omului de afaceri Ioan Crişan, în plină zi, ”ridică uriaşe semne de întrebare legate de siguranţă cetăţeanului”. Fifor consider că trebuie să se lupte ”pe bune” cu crima organizată, şi afirmă că e nevoie de reforme în MAI. ”Aradul e un oraş complicat din punctul de vedere al infracţionalităţii transfrontaliere”, a mai transmis fostul ministru, potrivit News.ro.

”Am aşteptat să treacă emoţia teribilă a zilei de ieri, zi în care am refuzat orice intervenţie în media, din respect pentru durerea familiei Crişan, pentru a aborda tragedia care a şocat o ţară întreagă. O crimă violenţă, o maşină aruncată în aer în plină zi, pe unul din bulevardele cele mai circulate ale Aradului, nu foarte departe de centrul oraşului, nu pot decât să ridice uriaşe semne de întrebare legate de siguranţă cetăţeanului, de modul în care înţeleg să îşi facă datoria instituţiile statului roman”, a scris, duminică, pe Facebook, Mihai Fifor.

Acesta afirmă că este nevoie de lupta „pe bune” cu crima organizată, lucru despre care a vorbit încă de când era ministru interimar de Interne. De asemenea, Fifor consider că este nevoie de reformă în MAI, la nivelul tuturor structurilor sale, ”până în ultimul cătun unde ajunge Poliţia Română”.

”Ştiţi, de pildă, că de mai bine de un an şi jumătate, comandă IPJ Arad este exercitată fie prin împuternicire, fie prin delegare? Ce autoritate are un „delegat” la comandă Poliţiei Judeţene? Ce decizii îşi poate asumă? De reforma a instututiei, în niciun caz. Aradul e un oraş complicat din punctul de vedere al infracţionalităţii transfrontaliere. Mereu a fost. Şi mereu va fi. Traficul de ţigări, de droguri, de carne vie, de alcool, migraţia ilegală, toate reprezintă provocări teribile pentru instituţiile de forţă ale statului. Care, după ziua de ieri, par a fi fost înfrânte”, a mai scris Fifor.

”Aradenii trebuie să se ştie în siguranţă. Şi e responsabilitatea tuturor celor care conduc administraţia locală şi instituţiile menite să asigure un climat de siguranţă în oraş şi în judeţ”, a mai afirmat social-democratul.

Omul de afaceri arădean Ioan Crişan a murit, sâmbătă, după ce maşina sa a explodat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.