Ascunşi în portbagajele autoturismelor sau în compartimentele pentru marfă ale camioanelor și autoutilitarelor, 20 de cetăţeni străini doreau să ajungă ilegal în vestul Europei.


Cei 20 de cetăţeni străini au fost depistați la cele două puncte de frontieră Nădlac I și Nădlac II, fiind ascunși în patru mijloace de transport: o autoutilitară, un automarfar și două autoturisme.
Dintre aceștia,10 cetățeni din Bangladesh și Nepal cu vârste cuprinse între 21 și 44 de ani, au fost descoperiți pe sensul de ieșire din țară la PTF Nădlac I, într-o autoutilitară condusă de un cetățean sârb. Șoferul a declarat că se deplasa pe ruta România -Italia.


Aceștia erau ascunși în patru mijloace de transport: o autoutilitară, un automarfar și două autoturisme. Zece dintre migranți au fost descoperiți la PTF Nădlac I, unde un cetățean sârb aflat la volanul unei autotilitare înmatriculate în Serbia s-a prezentat pe sensul de ieșire din țară. Șoferul nu transporta încărcătură și a declarat că se deplasa pe ruta România – Italia.


În cel de-al doilea caz a fost implicat un șofer bulgar care a fost identificat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, iar care, l conform documentelor de însoţire a mărfii, transporta diverse bunuri pe ruta Bulgaria – Cehia.


„Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse printre marfa transportată, patru persoane. La cercetări, colegii noștri au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Afganistan și Sudan, cu vârste cuprinse între 23 și 34 de ani, solicitanți de azil în țara noastră”, au transmis reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Arad.

Tot la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, în urma unor controale asupra unor autoturisme înmatriculate în România, conduse de doi cetățeni români, au fost descoperiți în portbagajul mijloacelor de transport, în total, șase cetățeni din Siria și Pakistan, cu vârste cuprinse între 20 și 48 de ani.

„În toate cazurile, polițiștii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun” a transmis Poliția de Frontieră Nădlac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.