63 de copii defavorizați din judeţul Arad – din care 47 de etnie romă – beneficiază anul acesta şi anul viitor de serviciile oferite prin proiectul „VIP – PLUS Voluntariat – Inițiative – Profesionalism pentru calitate în serviciile de zi destinate copiilor din comunitățile vulnerabile”. Cei 63 de copii beneficiari sunt de la Centrul de îngrijire de zi a copilului din Ineu, Centrul de îngrijire de zi din Pâncota şi Centrul de zi pentru prevenirea separării copilului de familia sa din Hăşmaş.
Proiectul este implementat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad în parteneriat cu DGASPC Ialomița (promotor al proiectului), DGASPC Buzău, DGASPC Mureș și Centrul de Resurse și Informare pentru Profesiuni Sociale București.
„Obiectivul general al proiectului este reprezentat de creșterea șanselor de incluziune socială și o mai bună abilitare a copiilor și tinerilor de etnie romă și a familiilor acestora din comunități rurale și cartiere urbane defavorizate din județele Ialomița, Arad, Buzău și Mureș, asigurând dezvoltarea calității serviciilor acordate populației de etnie romă în nouă (9) centre de zi care promovează modele de bune practici de abilitare, campanii de conștientizare și nondiscriminare, intervenția în rețea, munca în echipă și solidaritatea socială” – precizează reprezentanţii DGASPC Arad.
Proiectul VIP – PLUS este derulat prin Programul „Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor”, Apelul „Creșterea incluziunii și abilitarea romilor”, alocarea tematică B – Dezvoltarea capacității centrelor existente, e finanțat din Granturile SEE și Norvegiene 2014-2021 şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială. Bugetul total al proiectului este de 4.565.893 lei.
Grupul țintă al proiectului este format din 1.462 de persoane, dintre care 1.031 de persoane de etnie romă. Între acestea se numără: copii care frecventează centrele de zi, părinții acestora sau alți membri ai familiei, specialiști implicați în activități cu copiii, voluntari, lideri și experți romi, precum și populația majoritară din localitățile unde funcționează centrele de zi.
Sursa: aradon.ro