Directorul DSP Arad, Horea Timiș, a declarat că zeci de români au fost carantinați „din greșeală”, din cauza numărului mic de angajați care trebuie să facă triajul epidemiologic al persoanelor care intră în țară pe la Vama Nădlac. „Noi avem o problemă, nu avem personal. Angajații sunt epuizați, nu mai fac față numărului mare de persoane. Este foarte greu pentru o asistentă medicală să stea la -11 grade, cum a fost aseară, să facă triajul epidemiologic de una singură a sute de oameni”, a declarat Horea Timiș, la Digi24.

În acest context, duminică dimineață, în doar opt ore, au fost carantinați peste 800 de români, asta doar la Vama Nădlac I și Vama Nădlac II.

Potrivit directorului DSP Arad, o aplicație care să îi permită fiecărui cetățean să își completeze datele personale ar fi ușurat procedura. „A fost o inițiativă în primul val al pandemiei. Niște colegi de la București au creat o astfel de aplicație, dar am înțeles că nu a trecut de forurile superioare. Există o aplicație funcțională, însă în comisiile de specialitate nu au acceptat-o. A primit acordul STS, a fost implementată până în stadiul de proiect pilot, dar din varii motive totul s-a oprit aici”, a declarat Horea Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.